banner stripe

Nota de premsa

NOTA DE PREMSA_ (català) 

Arriba la 6a edició de PREVIEW, el Festival Internacional de Curtmetratges

Més de 2100 propostes participen a la sisena  edició del PREVIEW, amb una selecció de 36 curtmetratges, que se celebrarà del 6 al 27 de juliol al CèNTRIC Espai Cultural del Prat de Llobregat. 

Durant els dijous 6, 13, 20 i 27 de juliol, es realitzaran projeccions diàries dels curtmetratges presentats a concurs i els que són pròpiament d’exhibició. A l’edició d’aquest any es projectaran cada dijous 4 curtmetratges de Categoria General, d’entre 1 i 15 min. de durada, 4 curtmetratges d’entre 1 i 3 min. de durada i 1 curtmetratge de Categoria Local que serà només d’exhibició i per tant quedarà fora de concurs.

El cicle es dinamitzarà a l'exterior del CèNTRIC Espai Cultural, amb entrada gratuïta, oferint als aficionats i amants de l'audiovisual un lloc de trobada on puguin compartir experiències, fer contactes entre ells i promocionar El Prat de Llobregat com a localització per a futures obres. CèNTRIC Gastrobar by ONA nuit oferirà un menú gastronòmic especialment dissenyat per a l´ocasió.

La sisena edició del PREVIEW comptarà amb un jurat estable de reconeguda trajectòria en el món audiovisual, alguns d’ells vinculats a la ciutat del Prat de Llobregat: Oriol Sala-Patau, Víctor Martí, Lolo Herrero, Èrika Sánchez i Elena Torrent. El públic també podrà votar les projeccions. El festival tindrà premis i reconeixements a partir de les votacions del públic i jurat.

Un dels objectius de la mostra és posar en contacte els nous professionals del sector audiovisual i diferents professionals consolidats establint un contacte amb els centres formatius, expositors i professionals del sector audiovisual de manera que tinguin un espai on poder descobrir tendències, joves creatius i futurs professionals audiovisuals.

El Festival PREVIEW és també un aparador per donar a conèixer les noves tendències a través del curtmetratge per a amants de l’audiovisual i curiosos.

Al llarg d’aquests anys d’experiència han passat per la ciutat del Prat professionals com Jose Luis Romeu, muntador de llargmetratges com, Los Cronocrímenes , el director Carles Torras, entre altres...

També hi han col·laborat diferents agents implicats al sector com escoles de cinema, universitats i institucions han donat suport al projecte des de la seva creació: l’ ESCAC, el CECC, l’ ECIB, l’ URL – Facultat de Comunicació Blanquera, l’UAB, Bande-a-prat, SIS92 produccions i El Prat Film Office.

Tota la informació a www.preview.cat

Organitza: 

CèNTRIC gastrobar · Ajuntament del Prat de Llobregat · Ascap  

Amb el Suport: 

Moritz Barcelona · Filmin · Academia del Cinema Català · Festival Internacional de cinema de Sitges · Da Film Festival · El Prat Film Office · El Llobregat  


NOTA DE PRENSA (Castellano)

Llega la 6ª edición de PREVIEW, el Festival Internacional de Cortometrajes

Más de 2100 propuestas participan en la sexta edición del PREVIEW, con una selección de 36 cortometrajes, que se celebrará del 6 al 27 de julio en el CèNTRIC espai Cultural de El Prat. 

Durante los jueves 6, 13, 20 y 27 de julio, se realizarán proyecciones diarias de los cortometrajes presentados a concurso y los que son propiamente de exhibición. En la edición de este año se proyectarán cada jueves 4 cortometrajes de Categoría General, de entre 1 y 15 min. de duración, 4 cortometrajes de entre 1 y 3 min. de duración y 1 cortometraje de Categoría Local que será sólo de exhibición y por tanto quedará fuera de concurso. 

El ciclo se dinamizará en el exterior del CèNTRIC Espai Cultural, con entrada gratuita, ofreciendo a los aficionados y amantes del audiovisual un lugar de encuentro donde puedan compartir experiencias, hacer contactos entre ellos y promocionar El Prat de Llobregat como localización para futuras obras. CèNTRIC Gastrobar by ONA nuit ofrecerá un menú gastronómico especialmente diseñado para la ocasión.

La sexta edición del PREVIEW contará con un jurado estable de reconocida trayectoria en el mundo audiovisual, algunos de ellos vinculados a la ciudad de El Prat de Llobregat: Oriol Sala-Patau, Víctor Martí, Lolo Herrero, Èrika Sánchez y Elena Torrent. El público también podrá votar las proyecciones. El festival tendrá premios y reconocimientos a partir de las votaciones del público y jurado.

Uno de los objetivos de la muestra es poner en contacto a los nuevos profesionales del sector audiovisual y diferentes profesionales consolidados estableciendo un contacto con los centros formativos, expositores y profesionales del sector audiovisual de manera que tengan un espacio donde poder descubrir tendencias, jóvenes creativos y futuros profesionales audiovisuales.

El Festival PREVIEW es también un escaparate para dar a conocer las nuevas tendencias a través del cortometraje para amantes del audiovisual y curiosos.

A lo largo de estos años de experiencia han pasado por la ciudad del Prat profesionales como Jose Luis Romeo, montador de largometrajes como, Los Cronocrímenes, el director Carles Torras, entre otros...

También han colaborado diferentes agentes implicados en el sector como escuelas de cine, universidades e instituciones han apoyado el proyecto desde su creación: la ESCAC, el CECC, la ECIB, el URL - Facultad de Comunicación Blanquera, la UAB, Bande-a-prat,, SIS92 produccions y el Prat Film Office. 

Toda la información en www.preview.cat

Organiza:

CèNTRIC gastrobar · Ajuntament del Prat de Llobregat · ASCAP

Colaboran:

Moritz Barcelona · Filmin · Academia del Cinema Català · Festival Internacional de cinema de Sitges · Da Film Festival · El Prat Film Office · El Llobregat  


footer logos3

Síguenos: 

face   insta  tw